App Store’is on nüüd saadaval Prillikivi värskelt uuenenud versioon.

Prillikivi saab varsti kuueaastaseks. Olen teda ehitanud peamiselt enda ja teiste huviliste tarbeks, ilma suurema turunduseta. Toimib jätkuvalt hästi ja soovitan kõigile.

Prillikivi on ka tehniline katseprojekt, kus saan proovida uusi iOS-i võimalusi ja arendusmeetodeid. Kuigi filtreid olen jooksvalt uuendanud, oli äpi tehniline sisu moraalselt vananenud ja ajale jalgu jäänud. Ka kasutajaliides nägi uues iOS-is imelik välja. Seega aeg värskenduseks.

“Vana” ja “uus” pildid kõnelevad enda eest, suurt rohkem midagi polegi lisada.

Prillikivi kasutajaliidese uuendus

Kuna sisemine uuendus vajab uusi iOS-i võimalusi, on Prillikivi kasutamiseks nüüd vajalik iOS 15. Vanematel iOS-i versioonidel ja seadmetel töötavad Prillikivi eelmised versioonid ilusti edasi.

Prillikivi toimimises ja hinnas pole midagi muutunud. Kommentaaride eemaldamine kõigilt saitidelt on jätkuvalt tasuta, reklaamide ja navigatsiooniribade eemaldamine maksab 0.99€/kuu. Kunagi ennevanasti eemaldas Prillikivi ka “jälgimisskripte” ja nuhkvara, aga viimastel aastatel on iOS-i brauser Safari sel teemal nii palju edasi arenenud, et suudab seda ka ilma Prillikivita piisavalt hästi teha. Seetõttu eemaldasin mõni aeg tagasi Prillikivist jälgimisskriptide osa ja keskendun nüüd reklaamidele, kommentaaridele ja navigatsiooniribadele, kuna just need mõjutavad kõige rohkem kasutajale nähtavat liidest ja meediakogemust.

iOS-i arenduse huvilistele kirjutasin ka tehnilisema “mis on karul kõhus” postituse selle versiooni tehnilistest muutustest.